Motor

Altijd al gedroomd om op vakantie te gaan met de motor of lekker snel langs de file naar uw werk? Dat kan via Verkeersschool Wischmann met een jarenlange ervaring in motoropleidingen. Zij verzorgt haar motorrijlessen vanaf een eigen oefenterrein! U bent dan verzekerd van een kwalitatief goede motorrijopleiding, waarbij u wordt opgeleid door een gemotiveerde, bekwame instructeur. De verkeersschool is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). Onze motorrij-instructeur is KNMV-Gediplomeerd instructeur (KGI) en voldoet hiermee aan de eisen die de KNMV aan de instructeur en aan de wijze van opleiden stelt.

Weet u het nog niet zeker? Spreek een oefenles af en maak kennis met de motor, de beheersing van de motor en het motorrijden. De kleding is geen probleem. Wij hebben kleding (helm en motorpak) gratis ter beschikking. Trek wel voor uw eigen veiligheid stevige, halfhoge schoenen aan.

Wanneer u wilt starten met de opleiding voor het motorrijbewijs dient u in bezit zijn van
een rijbewijs personenauto (B) of een theoriecertificaat motor (A).
motor

Praktijk

De eerste rijles is bij ons op het oefenterrein. Het enige wat u nodig heeft voor deze les zijn een paar stevige schoenen die de enkel bedekken en een spijkerbroek. Jas en handschoenen kunt u bij de rijschool lenen evenals de helm. Uit hygiënische redenen raden wij aan wel een helmmutsje te kopen. Deze zijn verkrijgbaar bij de rijschool.

Praktijkexamens

Vanaf 1 april 2004 moet men 2 praktijkexamens afleggen. Het eerste examen is de voertuigbeheersing en het tweede examen is verkeersdeelneming.

Het examen voertuigbeheersing

Bij het praktijkexamen Voertuigbeheersing moet men een geldig, Nederlands legitimatiebewijs met theoriecertificaat kunnen tonen of een geldig Nederlands rijbewijs B.

Dit examen bestaat uit bijzondere verrichtingen. Men moet dit hebben behaald, voordat men het examen verkeersdeelneming mag gaan afleggen. De uitslag van het examen voertuigbeheersing blijft 1 jaar geldig.

Het examen verkeersdeelneming

Bij het praktijkexamen Verkeersdeelneming moet men een geldig, Nederlands legitimatiebewijs en het theoriecertificaat aan de examinator kunnen tonen.

Om het examen verkeersdeelneming af te leggen moet men in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat A.

Verkeersschool Wischmann & Zn. beschikt over een eigen oefenterrein voor de motor. U kunt zich eventueel opgeven voor een spoedopleiding!

Per januari 2013 zijn de regels aangepast en word er nog meer naar leeftijd en ervaring gekeken. Kijk hier voor meer informatie over de wijzigingen en wat die voor u betekenen.