Motor

Altijd al gedroomd om op vakantie te gaan met de motor of lekker snel langs de file naar uw werk? Dat kan via Verkeersschool Wischmann met een jarenlange ervaring in motoropleidingen. Zij verzorgt haar motorrijlessen vanaf een eigen oefenterrein! U bent dan verzekerd van een kwalitatief goede motorrijopleiding, waarbij u wordt opgeleid door een gemotiveerde, bekwame instructeur. De verkeersschool is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). Onze motorrij-instructeur is KNMV-Gediplomeerd instructeur (KGI) en voldoet hiermee aan de eisen die de KNMV aan de instructeur en aan de wijze van opleiden stelt.

Weet u het nog niet zeker? Spreek een oefenles af en maak kennis met de motor, de beheersing van de motor en het motorrijden. De kleding is geen probleem. Wij hebben kleding (helm en motorpak) gratis ter beschikking. Trek wel voor uw eigen veiligheid stevige, halfhoge schoenen aan.

Wanneer u wilt starten met de opleiding voor het motorrijbewijs dient u in bezit zijn van
een rijbewijs personenauto (B) of een theoriecertificaat motor (A).

Theorie

Om het theoriecertificaat A te behalen kunt u bij ons theorielessen volgen. Wij zijn een van de weinige rijscholen die nog klassikaal theorielessen verzorgt. De theoriecursus bestaat uit het behandelen van onderwerpen in het verkeer en uit het oefenen van examens.

Voor eventuele thuisstudie zijn de boeken of een cd-rom bij ons verkrijgbaar. Het theorie-examen kan door ons of door uzelf gepland worden. Om het theorie- examen te kunnen afleggen dient u in bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs en 17 jaar te zijn. Heeft u het theoriecertificaat A behaald, dan  is dit 1,5 jaar geldig.